تاریخ : جمعه, ۱۸ آبان , ۱۴۰۳

برخورد قانونی با سوزانندگان کاه و کلش

  • کد خبر : 11726
  • 16 خرداد 1403 - 7:24
برخورد قانونی با سوزانندگان کاه و کلش
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به آتش کشیدن کاه و کلش بعد از برداشت محصول جرم محسوب شده و با خاطیان طبق قانون برخورد خواهد شد.
به گزارش آذردید؛

نوبخت اژدری با اعلام این خبر افزود: بارها در بازدید های میدانی که از مزارع توسط کارشناسان این سازمان صورت می گیرد مشاهد شده است که بعد از جمع‌آوری گندم و حتی سایر محصولات کشاورزی، بسیاری از کشاورزان برای شروع کشت جدید که عمدتاً صیفی است، کاه و کلش باقیمانده از برداشت گندم و جو را به آتش می‌کشند . کاری که چهره زیبایی ندارد و دود آن به چشم و ریه سایرین هم می‌رود و علاوه بر آلودگی محیطی و حتی نابودی منابع مفید گیاهی و جانوری موجود در خاک که بسیاری از آنها آفت هم نیستند، هزینه‌های جانبی کشاورزان را نیز برای کشت محصول جدید افزایش می‌دهد. وی ادامه داد : تجربه مفید بشری و علوم جدید عرصه کشاورزی ضمن مخالفت با این عمل، راهکار مفید و درآمدزای دیگری را برای کشاورزان معرفی کرده است. کشت مستقیم یا کشاورزی حفاظتی شیوه‌ای جدید در کشاورزی است که با حذف عملیات خاک‌ورزی یا شخم‌زنی بذر در میان همان کاه و کلش به عنوان کودی طبیعی، بذر جدید در زمین کاشته می‌شود. کشت مستقیم یا بی‌خاک‌ورزی نوعی کشاورزی حفاظتی است که سعی می‌شود میزان دستکاری در خاک به حداقل برسد و محصول جدید در بقایای محصول قبلی کشت شود. این مقام مسئول ادامه داد : توصیه ما این است که برای توجه به نقش مواد آلی خاک و حفظ بقایای گیاهی در افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش فرسایش آبی و بادی، صرفه‌جویی در مصرف آب و افزایش عملکرد در بلندمدت کشاورزان به هیچ وجه پس از برداشت محصول گندم، بقایای گیاهی را آتش نزنند و با مشورت کارشناسان و محققان در اراضی آبی، اقدام به کشت مستقیم در بقایای گیاهی کنند. این نوع کشت البته مستلزم رعایت اصول و قوائدی است که در صورت رعایت آنها، مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت و در غیر این صورت، باعث افت شدید عملکرد محصول خواهد شد. اژدری افزود: کاهش مصرف انرژی، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش مواد مغذی زمین، کاهش نیاز به سرمایه‌گذاری برای تهیه ماشین‌آلات، کاهش زمان لازم برای آماده‌سازی زمین و حفظ رطوبت خاک تنها بخشی از جمله مزایای کشت مستقیم است که با آتش زدن اراضی و شخم مجدد، نتیجه برعکس میل کشاورز خواهد شد. وی ادامه داد : در کشور ما طبق قانون نیز آتش زدن کاه و کلش ممنوع است، زیرا برابر ماده ۳۰ آیین‌نامه اجرایی قانون پسماند و ماده ۲۰ قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، آتش زدن کاه و کلش بعد از برداشت اکیدا ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود و برابر ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، متخلفان تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی محکوم خواهند شد.

✅توصیه های فنی بادزدگی سیب زمینی برای کشاورزان سیب زمینی کار به اطلاع همکاران عزیز در مدیریت‌های جهادکشاورزی شهرستانها بخصوص در شهرستانهای اردبیل و نمین و نیر و سرعین که کشت سیب زمینی در آن مناطق انجام گرفته و سیب زمینی ها در مرحله فنولوژی ساقه دادن جانبی و گاهی برگ دادن هستند می رساند ✅به هشدارهای که در خصوص شیوع بیماری بادزدگی در مزارع سیب زمینی تا رفع شرایط اپیدمی بیماری بادزدگی استفاده از ازت را مدیریت و بعضا تا مساعد شدن شرایط اقلیمی عدم استفاده از کود ازته پیشنهاد می گردد ✅ و به زارعین سیب زمینی کار توصیه می گردد ابیاری مزارع را مدیریت شده و بهنگام و کم ابیاری تا از شیوه بیماری بادزدگی جلوگیری گردد ا✅ ز مصرف و تجویز کود و سموم غیر مرتبط و تقلبی با نظارت جدی کشاورزان را پرهیز گردد ✅مدیریت مزرعه از همه جهات و کارشناسی شده انجام گیرد تا آسیبی به مزارع سیب زمینی وارد نگردد ✅راه های پیشگیری و کنترل بیماری بادزدگی سیب زمینی: ✅حذف علف های هرز میزبان بیماری ✅خاک دهی مناسب در پای بوته (حداقل ۱۸ سانتی متر بالاتر از بذر) ✅استفاده از آبیاری قطره ای ✅کاهش مصرف کودهای ازته ✅استفاده از بردوفیکس به شرح زیر: ✅– ضدعفونی خاک بلافاصله بعد از کاشت با نسبت ۵ در هزار ✅– سم پاشی با نسبت ۵ در هزار هنگام جوانه زنی و باز شدن اولین برگ ها – ✅سم پاشی با نسبت ۵ در هزار در زمانی که ارتفاع بوته ها ۱۰-۱۵ سانتی متر هستند –✅ تکرار سم پاشی با نسبت ۵ در هزار با فواصل دو هفته یک بار تا زمان برداشت
لینک کوتاه : https://azardid.ir/?p=11726
  • 53 بازدید

برچسب ها

نوشته‌های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی فراتر رفت. لطفا یک بار دیگر کپچا را کامل کنید.