تاریخ : چهارشنبه, ۶ فروردین , ۱۴۰۴

کشت و صنعت مغان را باید به چشم دید

  • کد خبر : 11765
  • 21 خرداد 1403 - 7:57
کشت و صنعت مغان را باید به چشم دید
مغان خطه‌ای از آذربایجان و در استان اردبیل قرار گرفته که یک ظرفیت بسیار مهم برای استان و کشور محسوب می‌گردد و می‌توان پتانسیل‌های آن را به عینه دید و برای توسعه و پیشرفت همه‌جانبه در تمامی عرصه‌ها و حوزه‌ها و نیز صنعتی‌ شدن استان اردبیل از آن بهره جست.
به گزارش آذردید؛

مسیر دور بود و باید زودتر عازم می‌شدیم، طبق معمول چند نفر از همکاران رسانه‌ای دیر رسیدند، بالاخره حرکت کردیم، از اول مسیر همه پرانرژی بودند و عزم را جزم کرده بودند تا اولین اردوی راویان پیشرفت را با سفر به کشت و صنعت مغان آغاز کنند؛ چرا که این مجموعه با این همه عظمت و گستردگی هم در راس استان قرار داشت و هم در راس اردوها …

داخل اتوبوس اولین همهمه‌ها از این قرار بود که چند بار به مغان عازم شده‌اند؟ خودشان اهل آنجایند یا اولین بار است می‌خواهند به این منطقه سفر کنند، هر کسی چیزی می‌گفت هدف هم این بود که پیشرفت و توسعه را در سالی که مزین به سال جهش تولید است به قلم و تصویر کشید، معلوم بود این اردوی یک روزه برای بیشتر افراد جذابیت زیادی داشت که کل مسیر با هم بحث و گفتگو می‌کردند.

بعد از صرف صبحانه در یکی از مجتمع‌های بین راهی کم کم به شرکت کشت و صنعت مغان نزدیک شدیم، در کل مسیر زمین‌های زراعی، باغی و کشاورزی نشان می‌داد که قطب کشاورزی استان اردبیل حرف‌های زیادی برای گفتن دارد؛ تا چشم کار می‌کرد محصولات زمینی در هر جایی دیدنی بود.

اولین گام بازدید از مجموعه وسیع کشت و صنعت مغان یکی از زمین‌های زراعی کلزا بود که کمباین‌ها پشت سر هم بستر را برای تبدیل کلزا به روغن فراهم می‌کردند، با توجه به آب و هوای گرم این منطقه محصولات باغی نیز به نسبت مناطق سردسیرتر زودتر آماده برداشت شده بودند و گیلاس و آلبالوها و حتی هلوها طعم دلچسبی داشتند که ما بازدیدکنندگان با نوبرانه‌ای تازه کام خود را شیرین کردیم.

به‌خاطر گرما بازدید از کارخانه لبنیات کشت و صنعت مغان آخرین مرحله از روز کاری بود، مغانه برندی بود که برای بسته‌بندی و عرضه محصولاتشان از آن استفاده می‌کردند و تقریبا اکثر فرآورده‌های لبنی در این قسمت تولید می‌شد، این مجموعه ثابت کرد که نه تنها در بحث کشاورزی بلکه با تلفیق حوزه‌های مختلف توانسته جوابگوی استان و کشور و حتی خارج از کشور باشد؛ اما وقتی غرق در عظمت  بزرگی این مجموعه می‌شوی می‌بینی که همچنان کشت و صنعت مغان جا برای پیشرفت دارد، جا برای توسعه دارد، جا برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های کم‌نظیر دارد تا بتوان آن را که باید از این مجموعه دید و لمس کرد.

تامین امنیت غذایی کشور فلسفه وجودی کشت و صنعت مغان

در طی این بازدید احمد شهریار معاون کشاورزی و دامپروری شرکت کشت و صنعت مغان نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه این مجتمع عظیم ملی از مهمترین مجموعه‌های عظیم کشاورزی، دامپروری و تولیدی منطقه و کشور می‌باشد، سعی می‌کنیم موانع موجود در شرکت را شناسایی و با رفع آنها گام‌های خوبی را در حوزه جذب سرمایه‌گذار در زمینه‌های تولیدی و غیرتولیدی برداریم.

وی افزود: با ورود سرمایه‌گذاران به این مجموعه و تسهیل در این روند، شاهد رشد و شکوفایی مجموعه بزرگ و باعظمت کشت و صنعت مغان در استان اردبیل خواهیم بود تا بتوانیم با تولید و استحصال محصولات کشاورزی و دامپروری پیشرفت و توسعه را به منصه ظهور و بروز برسانیم.

طبق این اظهارات اهمیت ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و نیز تسهیل در فرآیند تولید به نوبه خود جزو نیاز و اولویت‌های اساسی محسوب می‌شود که انتظار از مسئولان توجه به این مهم برای تحقق منویات مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال است.

طبق اذعان معاون کشاورزی و دامپروری شرکت کشت و صنعت مغان فلسفه وجودی کشت و صنعت‌هایی همچون مغان، تولید و تامین امنیت غذایی کشور بوده و نهاده‌ها و تامین بموقع آنها نقش چشمگیری در کاشت، داشت و برداشت محصولات و افزایش عملکرد در واحد سطح دارد که بر همین اساس باید نیازهای مجتمع زراعت از قبل پیش بینی شده و تمهیدات لازم برای تهیه آنها اتخاذ شود.

وی با اشاره به اینکه این شرکت فعالیت خود را در ۶۳ هزار هکتار زمین شروع کرده است، گفت: در حال حاضر با اختصاص قسمتی از این زمین به کشت و صنعت پارس، کارکنان بازنشسته و اسکان عشایر این میزان به ۲۳ هزار هکتار کاهش یافته که به دنبال تغییر الگوی کشت با افزایش سطح زیرکشت پاییزه هستیم که باید سیستم آبیاری و کشت محصولات کشاورزی با نیاز به آب کم را در دستور کار قرار دهیم.

وی اظهار کرد: تامین علوفه برای دام شرکت به ۲۲ هزار راس رسیده و کاشت علوفه دام در مساحتی به اندازه یک هزار و ۴۰۰ هکتار انجام یافته و در کارخانه لبنیات نیز روزانه ۲۰ تن شیر فرآوری می‌شود و ۱۶۰ تن دیگر به شیر خشک تبدیل و به کشورهای دیگر صادر و همچنین خامه تولیدی نیز به دیگر استانها صادر می‌شود.

این اظهارات نشان می‌دهد که استان اردبیل در صورت حمایت از بخش خصوصی و هموارسازی مسیر برای آنان به یک نقشه راه پایدار و اقتصاد چرخشی تبدیل خواهد شد و در عرصه‌های مختلف حرفی برای گفتن خواهد داشت.

آری، مغان خطه‌ای از آذربایجان و در استان اردبیل قرار گرفته که یک ظرفیت بسیار مهم برای استان و کشور محسوب می‌گردد و می‌توان پتانسیل‌های آن را به عینه دید و برای توسعه و پیشرفت همه‌جانبه در تمامی عرصه‌ها و حوزه‌ها و نیز صنعتی‌ شدن استان اردبیل از آن بهره جست.

بعد از یک روز پرماجرا و صرف ناهار در مهمانسرایی که تدارک دیده شده بود آماده برگشت به شهر خودمان شدیم و دم غروب آفتاب به اردبیل رسیدیم و آماده برای فتح قله‌های موفقیت و پیشرفت.

گزارش از زهرا رضازاده

 

لینک کوتاه : https://azardid.ir/?p=11765
  • 141 بازدید

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی فراتر رفت. لطفا یک بار دیگر کپچا را کامل کنید.