کتاب« بیولوژی و بیوتکنولوژی سیبزمینی » توسط داود حسن پناه دانشیار بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، علی بابازاده اناری دانشجوی دکتری رشته علف های هرز دانشگاه محقق اردبیلی، سولماز امیری دانش آموخته دکتری ژنتیک ملکولی و مهندسی ژنتیک دانشگاه ایلام، شیوا حمیدزاده مقدم محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان) و سودا شنوائی اصل دانشجوی دکتری رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تالیف گردیده است. در این کتاب آماری از وضعیت سیب زمینی به عنوان یکی از گیاهان مهم زراعی در جهان پرداخته شده و می گوید: میزان مصرف آن بعد از برنج، گندم و ذرت که در جایگاه چهارم قرار دارد؛ به همین دلیل این گیاه جزء گیاهان حافظ امنیت غذایی محسوب میشود. میزان بالای تولید سیبزمینی در واحد سطح و زمان در مقایسه با سایر محصولات زراعی موجب شده است تا به سیبزمینی به عنوان ماده غذایی مهمی در جهان توجه شود. در این کتاب آمده است: طبق آماری که سازمان فائو در دهههای اخیر ارائه کرده، همه ساله در جهان حدود ۳۶۵ میلیون تن سیبزمینی تولید شده است که متوسط عملکرد این محصول در هکتار حدود ۲۰ تن بوده است. با این حال شواهدی وجود دارد که در صورت تأمین شرایط مناسب تولید، تا بیش از یکصد تن سیبزمینی در هکتار می توان برداشت کرد. براساس آخرین آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۱، کل سطح زیرکشت سیب زمینی در ایران حدود ۱۰۹ هزار هکتار بوده است. میزان تولید در کشور در این سال بیش از ۹/۳ میلیون تن بوده و از نظر سطح برداشت شده و تولید استان های همدان و اردبیل به ترتیب مقام های اول و دوم را به خود اختصاص داده اند. میانگین عملکرد سیب زمینی کشور حدود ۳۷ تن در هکتار اعلام شده است. غده سیب زمینی از نظر غذایی بسیار با ارزش بوده و دارای انواع ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، کارتنوئیدها و چربی است. درصد ماده خشک غده در سیب زمینی به ویژه برای کارخانجات فرآوری دارای اهمیت می باشد. معمولاً حد قابل قبول کارخانهها برای تحویل سیب زمینی جهت تهیه خلال بیش از ۲۱ درصد و برای تهیه چیپس بیش از ۲۲ درصد است، اما برای مصارف تازه خوری معمولاً از ارقام با درصد ماده خشک غده ۱۹ درصد و بالاتر استفاده میشود، در این کتاب سعی شده است ویژگی های ژنتیکی و بیوتکنوژی سیبزمینی و نکات کلیدی و مهمی در ارتباط با چگونگی مدیریت تولید آن ارائه شود. کتاب« بیولوژی و بیوتکنولوژی سیبزمینی »، ۳۳۰ صفحه ای، در ۹ فصل گردآوری شده است و به قیمت ۱۳۰۰۰۰۰۰ ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
۳ عنوان کتاب جدید در حوزه کشاورزی منتشر شد
- کد خبر : 12715
- 26 شهریور 1403 - 9:14
کتاب« بیولوژی و بیوتکنولوژی سیبزمینی » توسط داود حسن پناه دانشیار بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)، علی بابازاده اناری دانشجوی دکتری رشته علف های هرز دانشگاه محقق اردبیلی، سولماز امیری دانش آموخته دکتری ژنتیک ملکولی و مهندسی ژنتیک دانشگاه ایلام، شیوا حمیدزاده مقدم محقق بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان) و سودا شنوائی اصل دانشجوی دکتری رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تالیف گردیده است.
به گزارش آذردید؛
لینک کوتاه : https://azardid.ir/?p=12715
- 16 بازدید