در مراسم امضای این تفاهمنامه حجت الاسلام و المسلمین سید حسین علوی، رئیس توسعه حل اختلاف استان اردبیل، از جهاددانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی یاد کرد و گفت: اساتید و معلمان پدر معنوی جامعه و مراکز علمی محل تربیت دانشجویان و آینده سازان جامعه هستند.
وی به برخی از آسیب های اجتماعی در بین قشر جوان و به برخی از علل دین گریزی در بین آنان اشاره کرد و ادامه داد: ما مسئولین به عنوان متولیان فرهنگ و باورهای دینی به درستی به مبانی فرهنگی و دینی پرداخت نکردهایم بنابراین زمینه برای آسیب فرهنگی و باورهای دینی فراهم شده است .
رئیس توسعه حل اختلاف استان اردبیل تأکید کرد: اگر در نقش خود وظیفه پدری، معلمی، استادی، مسئولیت پذیری و … را بدرستی انجام داده بودیم آسیب دینی در بین جوانان کمتر از امروز بود .
حجت الاسلام و المسلمین علوی بر روشهای باورپذیری دینی جوانان اشاره کرد و افزود: اگر مسئولین و متولیان خودشان عامل به عمل باشند جوانان نیز باور خواهند کرد.
وی هدف از انعقاد تفاهم نامه مشترک را تلاش در راستای توسعه صلح و سازش، ترویج فرهنگ بخشش و گذشت عنوان کرد و گفت: تا کنون با مراکز علمی، هیئتهای مذهبی و عزاداری و ارگانهای فرهنگی دیگر تفاهمنامه مشترک به امضا رسیده است .
در ادامه این برنامه حسام رسولی، رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل نیز با اشاره به فعالیتهای جهاددانشگاهی در بخشهای مختلف فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و درمانی گفت: این نهاد علمی و انقلابی در تمام زمنیه های علمی و فرهنگی می تواند مکمل فعالیت دستگاههای اجرایی استان باشد .
وی با اشاره به اینکه حل اختلاف استان و جهاددانشگاهی ظرفیت های مختلفی برای همکاری مشترک دارند تصریح کرد: پژوهش و تحقیق یکی از اصلیترین محورهای فعالیت جهاددانشگاهی است و شورای حل اختلاف میتواند در جمع بندی و تحلیل داده ای پرونده ای اختلافی از ظرفیت جهاددانشگاهی بهره بگیرد.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) را یکی از مراکز مهم و فعال جهاددانشگاهی معرفی کرد و افزود: اصلیترین هدف ایسپا، کمک به نظام تصمیمگیری دستگاههای اجرایی در سطج کشور است.
رسولی افزود: ایسپا علاوه برکمک به مسئولین در تصمیم گیریها، تلاش میکند صدای مردم باشد. این کار از طریق سنجش مستمر دیدگاههای مردم ایران در موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و… انجام میشود که آثار مثبت و منفی سیاستها و اقدامات حاکمیت را از نظرگاه مردم شناسایی، در اختیار مراجع ذیربط قرار میگیرد.
وی به فعالیت رسانه جهاددانشگاهی در قالب سه خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سیناپرس اشاره کرد و گفت: خبرگزاری ایسنا، به عنوان رسانهای دانشجویی به دنبال تاثیرگذاری بیشتر در سطح جامعه و انعکاس مطالبات مردمی در سطح گسترده است و در زمینه توسعه فرهنگ صلح و سازش نیز می تواند هر یک از خبرگزاری های وابسته به این نهاد انقلابی موثر واقع شود .
در پایان این نشست تفاهم نامه همکاری مشترک فی مابین جهاددانشگاهی استان اردبیل و مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل به امضای طرفین رسید .
یادآور می شود؛ این تفاهم نامه در راستای تحقق فرامین مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه مبنی بر استفاده از ظرفیتهای مردمی و توسعه روشهای مشارکتی و غیرقضایی به منظور توجه نظامند، پایدار و دانش بنیان به ظرفیتها و توانمندی نهادهای مردمی در راستای ارتقای مشارکت مردم در حل و فصل اختلافات، ارتقای فرهنگ صبر و افزایش میزان صلح و رضایت، باز اجتماعی شدن متهمان و مجرمان و افزایش سرمایه اجتماعی و صرفه ملی منعقد گردید .
تفاهم نامه همکاری بین جهاددانشگاهی و مرکز توسعه حل اختلاف استان اردبیل منعقد شد
- کد خبر : 10103
- 01 بهمن 1402 - 10:37
به گزارش آذردید؛
لینک کوتاه : https://azardid.ir/?p=10103
- 67 بازدید