نقش پدر در رشد سلامت فرزندان و رفتارهای مجرمانه فرزندان در نوجوانی
* دکتر محمدی؛ مسئول دفتر واحد مددکاری و روانشناس دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل
🔹پرونده های شخصیتی موجود حاکی از آن است که اغلب نوجوانان و جوانانی که جرمی را مرتکب و زندانی شدهاند، کسانی هستند که رابطه مخربی با پدر داشتهاند.
نقش پدر آنقدر تاثیر گذار هست که اگر پدری نقش خودش را خوب ایفا کند میتوان گفت آمار مجرمان اجتماعی در حد قابل توجه پایین خواهد بود. به عبارتی وقتی به گذشته فرزندی که به خاطر جرمی دستگیر شده باشد، برمیگردیم رابطه سالمی با پدر نداشته است.
مطالعات روانشناختی نشان میدهد که چگونگی نگاه انسان به جهان هستی در اثر چگونگی نگاهی است که انسان به پدرش دارد. حتی نوع ارتباط انسان با خدا در جامعه دینی با نوع ارتباط انسان با پدر در دوره کودکی همبستگی بالایی دارد. فرزندانی که در سن جوانی در جوامع دینی گرایش ضد دینی پیدا میکنند و اقدامات بزهکارانه انجام میدهند تحت تاثیر نوع رابطه ای است که با پدرشان داشتهاند و این گرایش شکل گرفته است.
سوال مطرح این است: شما چگونه پدری هستید و چگونه پدری داشتید؟ تأثیری که بر فرزندان داشتهاید تاثیر سلامت بخشی است یا تأثیر مخرب؟
پاسخ به این سوالات نقش شما را به عنوان پدر در فرآیند رشد و سلامت فرزندان تعیین میکند.
خیلی وقت ها مشکلاتی که والدین با فرزندان خود دارند ناشی از عدم آگاهی نیست بلکه ناشی از مشکلات روانی خودشان است.
با افزایش سلامت روان پدران، رابطه سالمی در فرآیند رشدی با فرزندان شکل میگیرد و در نتیجه رفتارهای مجرمانه و اقدامات تبهکارانه فرزندان در دوره نوجوانی و جوانی کاهش پیدا میکند.
آگاهی عمیق و رواندرمانی رمز ارتقای سلامت همه انسان هاست.