تاریخ : شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳

قاچاق پارچه موریانه صنعت مولد نساجی در ایران.

  • کد خبر : 12242
  • 04 مرداد 1403 - 6:54
قاچاق پارچه موریانه صنعت مولد نساجی در ایران.
به صورت کلی کالاهای نساجی از استان‌های جنوبی و از طریق بنادر و استان‌های غربی از راه کولبری اتفاق می‌افتد و پس از دپو در این استان‌ها به صورت خرد به مرکز و شرق کشور از جمله خراسان رضوی وارد می‌شود.
به گزارش آذردید؛

 

خبرنگار آذردید در پژوهشی که در مورد بازار نساجی انجام داده متوجه این موضوع شده که راهکار برای پیشرفت صنعت و پا برجا ماندن بازوهای صنعت نساجی مستلزم این است که جلوی قاچاق پارچه به طور جدی گرفته شود .

 

گفتنی است بخش زیادی از پارچه های قاچاق توسط اتباع افغان تأمین می‌شود.

در پیگیری این موضوع و براساس اعلام منابع موثق ، اتباع، ۶۰تا۷۰درصد گردش مالی بازار طاقه‌فروشی را در دست دارند.

 

 

در حوزه تریکو چون تولیدکنندگان قوی داریم، با محدودیت‌های ایجاد شده در واردات این پارچه و با ارزی که به وارادت پنبه از ازبکستان داده می‌شود، روز به روز وضعیت این عرصه در حال بهبود است و پارچه قاچاق به ندرت یافت می‌شود؛ اما در حوزه‌های لباس مجلسی به دلیل وجود فضای مجازی در معرفی مدل‌های جدید در عرصه مد و حجم واردات پارچه قاچاق به اندازه‌ای است که به نظر سازمان یافته می‌رسد.

در ادامه شاید پیگیری این موضوع که چه میزان کشفیات در حوزه قاچاق پارچه وجود دارد، بتواند ما را کمی به واقعیت موجود نزدیک کند و نخستین پرسش، چگونگی ورود این حجم پارچه قاچاق است.

 

سیستان و بلوچستان؛ گذرگاه قاچاق پارچه

 

به صورت کلی کالاهای نساجی از استان‌های جنوبی و از طریق بنادر و استان‌های غربی از راه کولبری اتفاق می‌افتد و پس از دپو در این استان‌ها به صورت خرد به مرکز و شرق کشور از جمله خراسان رضوی وارد می‌شود.

 

یکی از ایرادها و آسیب‌هایی که در این حوزه داریم این است که کد رهگیری و شناسه برای پارچه مثل لباس، دارو یا دیگر کالاهای مشمول ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا وجود ندارد و چون هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته، بحث شناسایی با مشکل بیشتری مواجه است. در نتیجه برخورد هم سخت‌تر خواهد بود و به دلیل نبود همین کد شناسایی در حوزه پارچه، کالای قاچاق از غیرقاچاق به راحتی قابل رصد نیست.

 

وقتی پارچه در سطح بازار کشور عرضه و به فروش می‌رسد، مشابه جنس قاچاق، جنس داخلی و قانونی هم وجود دارد که به راحتی نمی‌توان این دو را از هم تشخیص داد و در سطح عرضه، امکان شناسایی وجود ندارد. کشفیات باید در فرایند کار کارشناسی برای شناسایی قرار بگیرد که معمولاً این پرونده‌ها تبرئه می‌شوند.

 

عمده پارچه‌های قاچاق از سمت استان سیستان و بلوچستان بوده که دارای مرز با کشورهای پاکستان، افغانستان و بنادر جنوبی است.

تا زمانی که هزینه‌های قاچاق مانند افزایش جریمه‌ها و برخوردهای شدید اتفاق نیفتد، ساختار نظارتی هوشمند ایجاد نشود و شرایط ورود قانونی و تولید در کشور تسهیل نشود، واردات قاچاق جذابیت دارد.

امید است دستگاه‌های نظارتی برنامه‌های مستمر ثمری در کل مرزها ایران ما داشته باشند و در داخل بازار فروشندگان این نوع طاقه پارچه های قاچاق را جمع آوری کرده تا در نوبه خود حمایت قاطعانه از کارخانه‌های نساجی کشورمان داشته باشند.

مقام معظم رهبری نیز در ابتدای سال ۱۴۰۳ و بیان شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” مبین این موضوع بوده که همچنان اقتصاد مسئله اصلی کشور است.براساس بیانات رهبر انقلاب، امروزه نیازمند جهش تولید هستیم که این موضوع مهم تنها با مشارکت در زمینه‌های تولید و حمایت از تولید داخلی میسر است .

 

لینک کوتاه : https://azardid.ir/?p=12242
  • 89 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی فراتر رفت. لطفا یک بار دیگر کپچا را کامل کنید.