جلال آفاقی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل ضمن تقدیر و تشکر از مدیرعامل شرکت کشت و صنعت مغان بیان کرد: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در سنگر تولید، رونق کشاورزی و اقتصادی در کنار بحث اشتغالزایی که حفظ و صیانت آن با وضعیت فعلی جامعه مهم است، فعالیت میکند.
وی افزود: اشتغال عاملی برای پیشگیری از وقوع جرم و بزه بوده و این مجتمع عظیم تولیدی بعنوان نگین قطب کشاورزی مملکت، موفق عمل نموده است.
دادستان اردبیل اذعان کرد: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در سالهای گذشته با مشکلاتی دست به گریبان بود که الحمدلله وضعیت آن رو به بهبود است، ولی جا دارد که رونق این مجموعه بیشتر شده و بهره وری آن بیش از اینها افزایش یابد.
وی گفت: در رژیم سابق، شاه اعلام کرده بود، اگر زمانی بنا بدلایلی نفت صادر نشود، جای هیچگونه نگرانی نبوده و از ظرفیت شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان برای صادرات نفت استفاده خواهیم کرد.
هم اکنون نیز دیدگاه، به این بنگاه اقتصادی همین بوده و با استفاده از ظرفیت فوق العاده آن میتوان در رونق و توسعه اقتصادی کشور نقش بسزایی ایفا نمود.
آفاقی تاکید نمود: رسالت شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان خطیر بوده و بسیاریها چشم امید به آن دارند و تدبیر با رویکرد دانش بنیان و جلوگیری از روشهای سنتی میتواند، حلال خیلی از معضلات و مشکلات باشد.
دادستان اردبیل تصریح نمود: حمایت از مدیران دلسوز و کارآمد جزو اولویتهای کاری بوده و گزارشاتی که از حوزه شرکت مغان واصل میشود، قابل قبول میباشد.
توسعه صادرات را هدفگذاری کردهایم
قاسم محمدی، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت مغان نیز در دیدار با دادستان جدید اردبیل ضمن تبریک این انتصاب اظهار داشت: عملیات برداشت گندم از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی این بنگاه اقتصادی در مراحل پایانی قرار داشته و پیش بینی میشود، ۲۷ هزار تن برداشت گردد. تحویل این محصول استراتژیک به دولت شروع شده و بزودی واریز بهای آن به حساب شرکت آغاز خواهد شد.
وی افزود: عملیات برداشت کلزا نیز هفته گذشته در سطح ۱۶۰۰ هکتار به اتمام رسید که راندمان تولید آن بطور میانگین ۳/۲ تن در واحد سطح بوده و این میزان از متوسط کشوری که ۱/۷ تن در هکتار میباشد، تقریباً دو برابر بیشتر است. ۱۴۰۰ تن از محصول مزبور تحویل غله شده و مابقی نیز در دست تحویل میباشد که بهای آن نیز بزودی واریز میشود.
محمدی بیان کرد: ۱۰۰۰ هکتار از مجتمع ۲ هزار و ۳۰۰ هکتاری باغات میوه بدلیل عدم سرمایه گذاری در طول دهههای متمادی از بین رفته و از حیّز انتفاع خارج شده است. در طول دو سال گذشته ۳۰۰ هکتار نوسازی گردیده و امسال ۲۰۰ هکتار دیگر اصلاح خواهد شد
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: ۱۰ هزار اصله نهال بصورت رایگان از کشور صربستان وارد شرکت شده و ۱۵ هزار اصله نهال دیگر در فصل خزان وارد میشود. بدلیل موفقیتهایی که در زمینه باغی کسب شده است، معاون باغی وزیر جهاد کشاورزی مدیریت نهالهای وارداتی از اسپانیا را نیز به شرکت مغان واگذار نموده است.
عضو هیئت مدیره شرکت تصریح نمود: بعد از ۱۷ سال برای اولین بار ۱۰۰۰ هکتار ذرت بذری در شرکت کشت شده و با همکاری کشورهای صربستان، هندوستان، فرانسه و یونان تبدیل این بنگاه اقتصادی به پیشران تولید بذر کشور و منطقه در دستور کار قرار دارد.
وی اذعان داشت: تعمیر، نوسازی و اُوِرهال کردن کارخانه قند مغان انجام شده و با استارت این واحد صنعتی دوره جدید بهره برداری با برداشت چغندر قند پائیزه از ۱۷۰۰ هکتار آغاز گردید. تصفیه شکر به منظور افزایش طول دوره بهره برداری مد نظر میباشد. پروپوزال اولیه تولید الکل از ملاس نیز در دست انجام است.
قاسم محمدی تاکید کرد: تکانههای جنگ اوکراین- روسیه، آزادسازی قیمت نهادهها و حذف نرخ ارز ترجیحی موجب گرانی ۱۰۰۰ درصدی نهادههای دامی شده و تاثیر سوء خویش را در دامپروریها بجای گذارده است.
علیرغم این مسئله و مشکلات موجود در زمینه تامین جو، ذرت و کنجاله سویا با اقدام جهادی و تلاش شبانه روزی سرانه تولید شیر خام به ازای هر راس دام دوشا از ۲۶/۵ کیلوگرم به ۳۲ کیلوگرم و تعداد گله از ۱۷ هزار و ۳۰۰ راس به بالای ۲۱ هزار راس افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ادامه داد: در کنار هلشتاین، مونت بیلیارد و سیمنتال انتقال جنین نژاد گاوی جرزی که روش نوین بهپروری و بهزایی در پرورش دام میباشد، با همکاری جهاد دانشگاهی و مرکز ابن سینا به تعداد ۷۲ عدد جنین انجام شده و تا پایان سال جاری با ۱۰۰۰ عدد ادامه خواهد شد.
عضو هیئت مدیره شرکت اضافه کرد: جثه نژاد گاو جرزی کوچکتر و میزان تغذیه آن کمتر و درصد چربی آن بیشتر بوده و شیر دام مزبور لوکس، گرانتر و اقتصادیتر از بقیه دامها میباشد.
وی اظهار داشت: درآمد سالانه شرکت در زمان تحویل گیری ۸۰۰ میلیارد تومان و سود سالانه آن صفر بود که در حال حاضر ترنوول مالی این مجتمع عظیم ملی ۵۰۰۰ میلیارد تومان و سود آن در سال گذشته ۷۵ میلیارد تومان بوده است.
قاسم محمدی افزود: این بنگاه اقتصادی با تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات دامی، زراعی، باغی و صنعتی صادرات شیر خشک را به کشورهای عراق و پاکستان آغاز کرده و در ادامه، صادرات سایر محصولات همچون بذر مغانه و نهال مغانه را هدفگذاری نموده است.
لازم بذکر است، در این دیدار مدیر و معاون امور حقوقی و املاک؛ مدیر امور روابط عمومی و بین الملل؛ مدیر دفتر نمایندگی شرکت در اردبیل و مشاور حقوقی مدیرعامل حضور داشتند.